banner1

Y&T (en català)

Y&T és una de les bandes històriques del hard-rock nordamericà. Nascuts el 1974 a San Francisco , Califòrnia, el grup va tenir el seu màxim èxit en els anys 80 on van compartir escenari amb els grans del gènere, com AC/DC, Aerosmith , Ozzy Osbourne, Motley Crüe i un llarg etcètera.

Originalment es deien Yesterday & Today i després d’uns anys van escurçar el nom a Y&T. La banda original estava formada per Dave Meniketti (veu i guitarra), Phil Kennemore (baix), Leonard Haze (bateria) i Joey Alves (guitarra rítmica). La formació va gravar 8 discos amb el segell AM als anys 80 , i dos discos més amb el segell Geffen. En aquests anys hi va haver canvis dins del grup, Leonard Haze va marxar i va entrar Jimmy DeGrasso i Stef Burns va entrar per Joey Alves.

Amb una discografia de 18 discos, Y&T ha venut més de 4 milions d’àlbums des de 1974.

El grup va tenir èxits radiofònics com “Forever” , “Rescue Me” , “Mean Streak”, “Summertime Girls” o “I Believe In You”, i els seus divertits videoclips es van veure contínuament a la MTV. Les seves cançons també han sonat en infinitat de bandes sonores de sèries i pel·lícules.

El 2010 la banda grava el seu primer disc en 13 anys “Facemelter” amb dos membres originals, Dave Meniketti i Phil Kennemore, i amb John Nymann i Mike Vanderhule que ja portaven alguns anys girant amb Y&T.

El 2011 , Phil Kennemore no pot superar un càncer de pulmó i la banda decideix continuar amb un nou baixista, Brad Lang.

En aquest 2014 Y&T celebren el seu 40è aniversari amb una gira per tot el món que ja els ha portat al Japó i que l’11 d’octubre passarà pel Calella Rockfest en que de ben segur serà un concert inoblidable .

Y&T (en español)

Y&T es una de las bandas históricas del hard-rock estadunidense. Nacidos en 1974 en San Francisco, California, el grupo tuvo su mayor éxito en los años 80 donde compartieron escenario con los grandes del género, como AC/DC, Aerosmith, Ozzy Osbourne, Motley Crüe y un largo etcétera.

Originalmente se llamaban Yesterday&Today y después de unos años recortaron el nombre a Y&T. La banda original estaba formada por Dave Meniketti (voz y guitarra), Phil Kennemore (bajo), Leonard Haze (batería) y Joey Alves (guitarra rítmica). La formación grabó 8 discos con el sello AM en los años 80, y dos discos más con el sello Geffen. En esos años hubo cambios dentro del grupo, Leonard Haze se marchó y entró Jimmy DeGrasso y Stef Burns entró por Joey Alves.

Con una discografía de 18 discos, Y&T ha vendido más de 4 millones de álbumes desde 1974.

El grupo tuvo éxitos radiofónicos como “Forever”, “Rescue Me”, “Mean Streak”, “Summertime Girls” o “I Believe In You”, y sus divertidos videoclips se vieron contínuamente en la MTV. Sus canciones también han sonado en infinidad de bandas sonoras de series y películas.

En 2010 la banda graba su primer disco en 13 años “Facemelter” con dos miembros originales, Dave Meniketti y Phil Kennemore y con John Nymann y Mike Vanderhule que ya llevaban algunos años girando con Y&T.

En 2011, Phil Kennemore no puede superar un cáncer de pulmón y la banda decide continuar con un nuevo bajista, Brad Lang.

En este 2014 Y&T celebran su 40 aniversario con una gira por todo el mundo que ya les ha llevado al Japón y que el 11 de octubre pasará por el Calella Rockfest en el que seguro va a ser un concierto inolvidable.